בחודשים האחרונים הוקם באופן לא חוקי על ידי פלסטינים מבנה עצום לתעשייה, על אדמות מדינה במיקום אסטרטגי בגוש עציון. פניות המועצה האזורית ותנועת רגבים לא נענו ובנתיים הבניה הושלמה. רגבים: "עוד מבנה בדרך להשתלטות טריטוריאלית מסוכנת"
תנועת רגבים עתרה היום (רביעי) לבג"ץ בדרישה להורות לרשויות המדינה להרוסמבנה פלסטיני ענק ובלתי חוקי, המהווה חלק מפלישה מסאיבית על אדמות מדינהבציר התנועה המרכזי בין יישובי מערב גוש עציון לישובי מזרח גוש עציון, סמוך לעיר אפרת. מדובר על איזור אסטרטגי במרחב, היוצר חיץ ברצף טריטוריאלי פלסטינימבית לחם ועד לכפר בני נעים בהר חברון.
המבנה שהוקם שלא כחוק, החל לשמש כמפעל אבן עבור תעשיית המחצבותהפיראטיות המשגשגת באזורי יו"ש תוך שהיא פוגעת בטבע ובסביבה. באותו תוואיהכביש (ציר 3157) ברדיוס של כמה מאות מטרים, מיפו בתנועת רגבים 15 מבניםבלתי חוקיים שבנו ערביי האזור, המסכנים את ביטחון של משתמשי הדרך; לאורךהשנים נרשמו עשרות אירועי פח"ע בהם זריקות אבנים יומיומיות, בקבוקי תבערהומטעני נפץ .
עוד בשלב הכשרת השטח להקמת המבנה, דיווחו פקחי מועצת גוש עציון ותנועת רגבים לרשויות בדרישה לאכוף את החוק ומשכאמור לא זכו למענה, עתרו כעת לבג"ץ בדרישה שיורה לאותן רשויות למלא את תפקידן בשמירה על הקרקע וכן לפתוח בהליכים פלילים כנגד עברייני הבנייה ולהעמידם לדין.
רועי דרוקר רכז יו"ש בתנועת רגבים: "מי שנוסע במרחב הזה שנמצא בלב גוש עציון עלול לטעות ולחשוב שהוא נמצא בלב אזור תעשייה של עיירה ערבית, כאשר למעשה הוא בשטח פתוח של אדמות מדינה וכל מה שהוא רואה סביבו – לחלוטין לא חוקי. לא יתכן שיש דין אחר לעברייני בניה במגזר הפלסטיני ולא יתכן שמדינת ישראל מתעלמת באופן כל כך מופקר משוד הקרקעות ומהבניה האסטרטגית שיוצרת חיבור בין הכפרים וסיכון של ממש לתושבי היישובים. הרשויות שהתעלמו ולא הגיבו לפניות בזמן אמת, כעת ידרשו לתת תשובה לשופטי בג"ץ."
לקריאה נוספת>> https://www.israelhayom.co.il/news/local/article/17810644
עוד באותו נושא
משחקי כבוד, זלזול במשטרה וכמויות של נשק לא חוקי
זה רק עניין של זמן עד שהשתוללות הירי בדרום תגרום למוות מי היחיד בחברה הערבית שהעז לקום ולומר מה הסיבה לעבריינות? ומה הדבר היחיד שיגרום לזה להפסיק? צפו בדברי רכז קשרי ממשל ברגבים, רון ישראלי, בדיון מיוחד בנושא הירי לעבר הישוב עומר בוועדה לבטחון לאומי >>
בתי הספר של אונר"א ממשיכים לפעול בירושלים?!
בית הספר ממשיך בניגוד לחוק שהעבירה הכנסת רק לפני מספר חודשים. צפו בתיעוד בלעדי מהמקום >>