הצומת הסמוך לישוב יקיר שבשומרון מלא בבתי עסק שנבנו בצורה לא חוקית ומסכנים את חיי הנוסעים על הכביש הסמוך. למרות כל הסכנות, המנהל האזרחי אינו אוכף את החוק ואינו פותר את הבעיה שנוצרה בשטח
אזור היישוב יקיר שבשומרון והצומת הגדול המוביל לכניסתו הוא אזור פורענות שידוע בבניית בתי עסקים בצורה בלתי חוקית. ידוע לנו, וידוע גם למנהל האזרחי. לאורך השנים, בתי העסקים נבנו בזה אחר זה באופן פיראטי בסמוך מאוד לכביש הראשי והביאו לא פעם לתאונות דרכים בכניסה וביציאה לצומת.
בשבועות האחרונים זיהינו כי תושבים ערבים מהסביבה מבצעים באזור הפרוע עבודות לבניית מבנה נוסף ובלתי חוקי ולא די בכך שהם בונים את המבנה בתוך שטחי C, הם גם פולשים ל'תחום דרך', תחום בו חל צו איסור בניה מוחלט. לפני למעלה משלוש שנים פנינו למנהל האזרחי בעשרות פניות בדבר התופעה הנרחבת של בתי העסקים הפיראטיים ואף ניהלנו כנגדם הליך משפטי בבג"ץ. אז, לצערנו החליט בג"ץ שלא יתערב בהחלטות המנהל, וזה לא ממש ביצע אכיפה ממשית בשטח.
לעיתים בוצעו הריסות מזעריות אך לאחריהן בתי העסקים הוקמו מחדש עם חלוף השנים והמציאות העולה מן השטח אפשר להגיד בפה מלא – המנהל האזרחי לא הצליח לייצר מספיק הרתעה במרחב. העבריינים הוסיפו לבנות מבנים נוספים בזה אחר זה ונדמה כי הם משחקים עם המנהל את המשחק "כמה זמן הם יוכלו להישאר במרחב ללא אכיפה".
כעת, פנינו מחדש למנהל אודות המבנה הנוכחי בדרישה שישתמש ב"צו לסילוק מבנים חדשים" שיש ברשותו ויסלק את המבנה מהשטח. תשובתו של המנהל, זו שטרם קיבלנו לידינו, תספר לנו האם אפילו במקרה כה קיצוני ומסוכן, המנהל האזרחי פשוט החליט לוותר על אכיפת החוק.
עוד באותו נושא
שינוי מדיניות והישג היסטורי במדבר יהודה
.הגענו לשמורת הטבע כדי הסביר הכל
עושים היסטוריה בשמורה ההסכמית
מהלך היסטורי שיציל את מדבר יהודה שלושה שבועות מאז שהתקבלה החלטת הקבינט לשינוי המדיניות בשמורה ההסכמית, האלוף חתם על צו המעביר את סמכויות האכיפה מהרשות הפלסטינית לצה"ל, ומאפשר לאכוף כנגד הבניה הפלסטינית הבלתי חוקית במרחב השמורה. לראשונה מדינת ישראל בוחנת מחדש את הסכמי אוסלו, שמרגע חתימתם כובדו רק על ידי הצד הישראלי והופרו סעיף אחר […]