חוק החשמל של רע"מ אושר על ידי הקואליציה מבלי שחבריה יודעים את היקפיו הצפויים. "החוק נטול מנגנוני פיקוח אפקטיביים מצד משרד הפנים, והשלכותיו הצפויות יפגעו קשות בשלטון החוק"

בתום הצבעה סוערת במיוחד הכנסת אישרה הבוקר את חוק החשמל של מפלגת רע"מ, שקובע שיהיה ניתן לחבר באופן תקני לתשתיות חשמל, מים וטלפון גם למבנים שאין להם היתר בניה.

הכנסת קיימה עשרות הצבעות על הסתייגויות שונות שהוגשו על נוסח החוק שגיבשה רע"מ. ההסתייגות שהגישה האופוזיציה לפיה החוק יאושר בכפוף להחלתו גם על ההתיישבות הצעירה ביהודה ושומרון, נפלה במליאה.

רעשי הרקע הפוליטיים סביב החקיקה, פשוט מונעים מהציבור להבין את השלכות החוק, ואת היקפיו. כמו שאמרנו לאורך כל הליך החקיקה – החוק הוא חוק רע במישור המהותי, מאחר והוא נותן פרס לעבריינות הבניה ושם לצחוק את רשויות התכנון בישראל. הוא לא היה בא לעולם אילולא הממשלה הרעועה הזו נשענת על קולות מפלגה תומכת טרור.

החוק החדש והמתווה ליישומו, נטולי מנגנוני פיקוח אפקטיביים באופן מספק מצד משרד הפנים, ללא פיקוח וללא בחינה של המשמעויות התכנוניות של הכשרת המבנים. יישומו יהיה בלתי הפיך והוא יהיה בכייה לדורות שגם עשר ממשלות עתידיות לא יוכלו לתקן.

החוק "הישן" איפשר גם הוא לזרז את הליכי החיבור לתשתיות במקרים בהם המדינה מקדמת באופן אקטיבי הסדרה או הלבנה של שכונות או מבנים שהוקמו ללא היתר, אולם החוק החדש מאפשר זאת באופן גורף וסיטונאי הרבה יותר. חברי הכנסת עצמם שהצביעו והתווכחו "בעד" או "נגד", לא יודעים להצביע על היקף תחולת החוק החדש.

חברי כנסת שהשתתפו בדיונים של וועדת הפנים בתהליך ההכנה של החוק, ביקשו פעם אחר פעם מגורמי המקצוע לכמת את מספר המבנים שיוכללו בכל אחד מהשינויים בסעיפי החוק, אבל וואליד טאהא לא איפשר להם להשיב, וקידם באלימות ובאגרסיביות את הכנת החוק להצבעה – כאשר חבריו לקואליציה מאפשרים לו את ההליך הדורסני, בלי שהם יודעים על מה ועל כמה הם מצביעים.

עוד באותו נושא

השטחים הפתוחים בירושלים – תמונת מצב

מחקר ראשון מסוגו של מחלקת ירושלים בתנועת רגבים, פרי פעילותה בשנתים האחרונות בעיר הבירה, עוסק לראשונה בסוגיית השמירה על השטחים הפתוחים בעיר.המחקר משלב ניתוח תכנוני עדכני של מצב השטחים הפתוחים בירושלים עםבחינה אסטרטגית רחבת היקף שמטרתה למפות את היקף הבעיה ואת מאפייניה,לסמן את הגורמים לה ולשרטט חזון לפעולה אפשרית לפתרון. לקריאת המחקר לחץ כאן

רחפנים בגבול הם לא צעצוע- הם איום ביטחוני

מאות רחפנים מוברחים מדי חודש אל שטח מדינת ישראל, נושאים סמים, אמצעי לחימה, כלי נשק ואפילו מקלעים. מדובר בתופעה מסוכנת שהפכה בשנים האחרונות לציר הברחה משמעותי המאיים על ביטחון המדינה. בשנה האחרונה פעלנו יחד עם ארגונים ואנשי ציבור כדי להעלות את הסוגיה לסדר היום הציבורי, התקשורתי והפרלמנטרי, ולדרוש להכיר בה כאיום ביטחוני של ממש. זאת […]

או חיפוש על-פי נושא

דילוג לתוכן