במטרה להבין את ההיסטוריה של הנגב, מתי ומאיפה הגיעו השבטים הבדואים ומה מדינת ישראל עשתה במקום מאז, הוצאנו סדרת סרטונים המספרים בפירוט את סיפורו של הנגב. צפו:

בואו נחזור אחורה בזמן ונבין מאיפה ומתי בכלל נדדו שבטי הבדואים לנגב? מה היה מצבו של הנגב בזמן השלטון העותמאני או הבריטי ומה התחדש באזור מאז הקמת מדינת ישראל?

המושג "תביעות בעלות" בהקשר של הנגב הפך עם הזמן למושג מרכזי בהשתלשלות האירועים בנגב וביחסה של המדינה כלפי הבדואים המתגוררים בו. הנה הסבר קצרצר על עניין תביעות הבעלות של הבדואים על השטח בנגב, מתי הן נתבעו ומהן ההשלכות המשמעותיות שנבעו מהן אשר משפיעות על ישראל מאז ועד היום:

הנגב הפך לפח הזבל של המדינה. קבלני בניין מכל הארץ חוסכים את עלויות שינוע הפסולת לאתרי פסולת מוסדרים ומשליכים את הפסולת שלהם על אדמות הנגב באופן פיראטי ולא רק, אלא שבזמן שהמפגע הסביבתי לא עוצר לרגע, ישנם רק 5 פקחי סביבה האמונים על האכיפה בעניין מאשדוד ועד אילת:

עוד באותו נושא

לקראת יום בן גוריון: רגבים חושפת את תכנית "שדה בוקר"

לרגל ציון 49 שנים לפטירת דוד בן גוריון, תנועת רגבים משיקה את תכנית "שדה בוקר" – התכנית הלאומית להחזרת המשילות בנגב. "הגיע הזמן למעשים: מצפים מהממשלה החדשה לאמץ את התכנית" היום, ו' בכסלו, בו נציין את יום בן – גוריון, מי שטבע את המשפט: "בנגב ייבחן העם בישראל" אנחנו חושפים את תכנית "שדה בוקר" המציבה […]

הכפלת העיר כסייפה – פרס לסרבנות!

מינהל התכנון דן הבוקר בתכנית להגדלת העיר כסייפה בנגב ב10,000 דונם. "הלבנת מבנים לא חוקיים והענקת שטחים לכסייפה שמתנגדת להסדרה היא פרס לעבריינות" הועדה המחוזית לתכנון ובניה התכנסה הבוקר לדיון באישור תכנית מיתאר חדשה לעיר כסייפה, הכוללת תוספת של כ 10,000 דונם לשטח העיר, מהלך שיגדיל את שטחה ל 24,000 דונם ויקרב אותה עד גדרות בסיס חיל האוויר נבטים. […]

או חיפוש על-פי נושא

דילוג לתוכן